Ejby
Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: tirsdag d. 27. september 2022

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag

TV: tirsdag d. 27. september 2022

DR1

06:00  

Midt i naturen (8:10)
Midt i naturen (8:10) Det er svært at studere hvordan bl.a. hvaler, hajer og laks påvirkes af mennesker. Seriens værter, Anders Lundin og Joakim Odelberg, tager med nogle forskere ud for at se, hvordan de har måttet tage forskellige typer af teknik i brug for at indsamle mere viden. Anders Lundin kigger nærmere på grindehvalernes liv ved De Kanariske Øer, mens Joakim Odelberg bliver i Sverige og ved Umeelven får at se, hvordan forskerne anvender små chips for at finde ud af mere om laksens liv. Nordvision fra Sverige.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN I de besatte ukrainske regioner Luhansk, Donetsk, Zaporizjzja og Kherson er det i dag sidste dag, hvor det vil være muligt at stemme på, om områderne skal tilslutte sig Rusland. Ukrainske og vestlige ledere fordømmer afstemningerne og nægter at anerkende dem, og internationale valgobservatører har ikke adgang til valgstederne.

07:15  

Partier i brand (3:4) Dansk Folkeparti
Partier i brand (3:4) Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl kneb sig i armen, da Dansk Folkeparti i 2015 fik det bedste folketingsvalg nogensinde. Men han var helt uvidende om, at Socialdemokratiet i det skjulte arbejdede på en nøje tilrettelagt plan, der skulle kapre Dansk Folkepartis vælgere. Det blev begyndelsen på Dansk Folkepartis store nedtur - hvor intern splid, magtkampe og et opsigtsvækkende formandsskifte udspillede sig for åben skærm. Tilrettelæggelse: Anette Klokkerholm

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet Krisen kradser, og priserne på stort set alt stiger. Derfor sætter vi i Aftenshowet den kommende tid fokus på, hvordan vi kan få vores penge til at række længst muligt. Energistyrelsen advarer nu om mulige strømafbrydelser pga. energikrisen, og så vandt herrelandsholdet i fodbold den sidste kamp inden VM. Og så kaster Preben Kristensen sig ud i en rolle, der krænker de fleste. Aftenens værter er Nola Grace Gaardmand og Kristian Ring-Hansen Holt. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:40  

Jorden set fra rummet (3:4)
Jorden set fra rummet (3:4) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Earth from Space) Den ligner en blå glaskugle og er essentiel for liv, som vi kender det. Jorden - første gang set fra rummet i 1968, og som satellitter, droner og kameraer nu zoomer helt tæt på. Oplev vores hjem, som du aldrig har set det før, når vi ser nærmere på vores farverige planet - fra rapsen, der blomstrer og dækker Kina i gult til havet, der lyser som et diskotek om natten.

DR2

07:34  

Deadline
Deadline Hun var en af Danmarks mest populære fotomodeller - men hun var ked af sin krop, og følte sig "slasket". Først her 30 år efter har hun stoppet det, hun kalder krigen mod sin krop, og efterlyser nu et samfundsmæssigt opgør med forestillingen om at tynd er lig med smuk og lykkelig. Mød TV-værten og forfatteren Alberte Clement Meldal i aftenens Deadline. Vært: Jacob Rosenkrands.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Livets planet (3:10)
Livets planet (3:10) Naturserie fra BBC fra 2009. (Life) Pattedyrene har erobret planeten og kan i dag findes i alle afkroge af verden fra de varmeste til de koldeste egne. Eneste undtagelse er de dybeste have. Grunden til pattedyrenes store succes og udbredelse ligger i det særlige, at de er i stand til selv at holde varmen, er udstyret med pels, bliver opfostret på modermælk og ikke mindst, at ungerne møder omsorg og beskyttes af et stærkt familiesammenhold. Det gælder fra de største pattedyr som elefanter, pukkelhvaler og isbjørne til de mindre som næsebjørne, surikater, elefantspidsmus og flagermus.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne - julemagi
Sultne bjørne - julemagi

05:30  

Ramasjang Mysteriet V (7)
Ramasjang Mysteriet V (7) Ælling er virkelig ked af det, for hendes badering er blevet stjålet! Og det er sket på en ganske snedig måde, så Kristian er virkelig i problemer. Heldigvis får han i dag hjælp af Lulu. Men er det nok til at fange den rigtige skurk?

06:00  

Ernest & Celestine (4)
Ernest & Celestine (4)

06:10  

Sarah og And (17)
Sarah og And (17)

06:20  

Luk op Luk i - EN GOD VEN
Luk op Luk i - EN GOD VEN Jakob får besøg af en flok dansere, som han ser op til. Han vil gerne være med på deres dansehold. Inden de kommer, forsøger han at gemme Thomas af vejen, for han synes ikke, Thomas er sej nok til at møde hans nye venner. Thomas tror ikke på, at danserne er Jakobs rigtige venner, han tror kun de kommer på besøg, fordi Jakob har en kæmpestor boombox. Jakob benægter alt, og gør hvad han kan for at imponere danserne. Det ender med at gå ud over Thomas.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Venner eller uvenner (1:6)
Venner eller uvenner (1:6) Oskar går i 3. klasse og drømmer om at få Minecraft på sin Ipad, så han kan blive en del af gamer-gruppen i klassen. Det er desværre ikke så nemt, og det bliver kun sværere, da en slimet, kvækkende fremmed en sen aften flytter ind på hans Ipad.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:07  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon II
Simon II

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille på maskintur (8)
Motor Mille på maskintur (8) Motor Mille er vild med alle slags maskiner. Faktisk så vild, at hun også gerne vil lære at køre en skraldebil. Hun er derfor nødt til at lære at tømme gadens skraldespande og bagefter køre skraldet på forbrændingen. Det får hun to garvede skraldemænd til at hjælpe sig med, og det skal vise sig at være et spørgsmål om centimeter, om man kan køre en skraldebil.

07:45  

Paddington
Paddington

08:00  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (27)
Vidundervovsen Vaffel (27)

08:20  

Sprinter Galore (7)
Sprinter Galore (7) Sprinter og Magnus bliver sat til at rydde op fordi Oldemor skal komme på besøg. Men da de er færdige med det kommer hun pludselig helt uanmeldt ind i stuen. Heldigvis ser hun ikke så godt, så hvis bare Sprinter kan spille hund så opdager hun ikke at han i virkeligheden er et rumvæsen. Men så kommer Heino på besøg...

08:35  

Quizdyrene - Hamsteren Olaf
Quizdyrene - Hamsteren Olaf Quizdyrene er en quiz både med og om dyr. Ramasjang har nemlig opfundet en mikrofon, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det hamsteren Olaf, der får fem spørgsmål om dyr i Afrika. Olaf mener selv, at han kan svare rigtigt på mindst halvdelen. Men han kæmper lidt med at holde koncentrationen, når det ikke lige handler om de hurtige og farlige dyr, som han synes er sejest.

08:50  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

 
DR1

09:45  

Husdrømme IX (10:10)
Husdrømme IX (10:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Efter mange år i Stockholm er det tid for Aleks at vende hjem til Malmø for at skabe et permanent hjem for sig selv og sine to døtre. Og endelig kan Aleks gøre, hvad han vil! Lejligheden på Gamla Väster skal fuldstændigt forvandles til en pulserende eksplosion af farver med de sociale rum i centrum - langt fra de hvide boliger, han tidligere har boet i. Men at gå sin egen vej viser sig at være lidt sværere, end Aleks havde troet.

09:45  

Husdrømme IX (9:10)
Husdrømme IX (9:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Da danske Jette Hillevig hører, at den fantastiske Villa Solbacken fra 1880'erne skulle rives ned, gav hun et bud og fik det! Men den gamle sommervilla uden for Sundsvall kunne alligevel ikke blive der - ikke noget problem, tænkte Jette, for det sted, hun vil bo, ligger alligevel i Blekinge. Det gamle hus tager på en sensationel rejse 160 km sydpå. For Jette er der en drøm for livet - så længe hun får det hele gjort!

09:45  

Husdrømme IX (8:10)
Husdrømme IX (8:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Efter utallige lejlighedsrenoveringer i Stockholm har Gabriel og Elin nu fundet deres boligdrøm - et af de eftertragtede små byhuse i Gamla Enskede. Planen er at forbedre det historiske byhus' oprindelige udseende, men med et boligareal som en mælkekarton vil Gabriel og Elin også grave ned i kælderen for at maksimere pladsen - selvom Gert advarer dem!

10:45  

Skattejægerne
Skattejægerne Retro-lamper og halvtredser-stole er i høj kurs hos Rikke Fog, som leder efter gode loppefund i Bella Centret. I Odense får Margit og Jesper Damgaard-Lauritsen en gammel, lettere skadet spillemaskine indleveret til vurdering. Søren Sørensen glæder sig som et lille barn til juleaften. Han afholder et åbent hus arrangement, og vil vise sit bedste bilkøb nogensinde frem for gæsterne.

10:45  

Skattejægerne
Skattejægerne På Nørrebro finder Søren Falk skruemaskine, gulvbrædder og stoleben frem. Han vil bygge nogle hjemmedesignede bænke og bruge dem til sin opstilling af loppefund ude foran butikken. Katrine Martensen-Larsen skal hjælpe en kunde med at finde de helt rigtige møbler. Og det kan være svært at vælge imellem det praktiske og det smukke. I Randers er der godt gang i kundernes købelyst på Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesens sommerloppemarked.

11:15  

Antikkrejlerne XIX (12:25)
Antikkrejlerne XIX (12:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XIX (11:25)
Antikkrejlerne XIX (11:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XIX (10:25)
Antikkrejlerne XIX (10:25) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

DR2

09:20  

Madsen & Co. (3:32)
Madsen & Co. (3:32) Dansk komedieserie fra 1997. 3. eps: En kylling ved navn Poul-Erik. Mens Susanne går og længes efter, at der var lidt mere liv i Mogens, som bare sover hele tiden, ønsker naboen Kisser sig, efter utallige underlige kærester, en ganske almindelig mand ligesom Mogens. Det er lige præcis, hvad Mogens kan forstå - så han er straks på banen med gode råd og sørger for, at Kisser bliver koblet med den helt rigtige. Men tingene kommer til at gå helt anderledes, end Mogens Madsen havde tænkt sig. Mogens: Peter Schrøder Susanne: Birgitte Raaberg Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen Line: Maria Birkkjær Kisser: Susanne Heinrich Manuskript: Tomas Tivemark, Michael Hjort og Johan Kindblom Instruktion: Piv Bernth Oversættelse: Tørk Haxthausen Scenografi: Bettina Sneum Musik: James Price

09:45  

Madsen & Co. (4:32)
Madsen & Co. (4:32) Dansk komedieserie fra 1997 4. eps: Hvad koster kærlighed? Susanne har lige fejret 40-års fødselsdag - festen var en katastrofe, fordi Mogens blev fuld og dansede mavedans. Susanne ryger lige ind i en midtvejskrise - og fortryder alt det, hun ikke har fået gjort i sit liv. Mogens er klar over, at han må gøre noget særligt for at genoprette idyllen - og han bestikker børnene til at samarbejde. Alligevel går det som sædvanlig ikke, som han har tænkt sig. Mogens: Peter Schrøder Susanne: Birgitte Raaberg Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen Line: Maria Birkkjær Kisser: Susanne Heinrich Manuskript: Tomas Tivemark, Michael Hjort og Johan Kindblom Instruktion: Piv Bernth Oversættelse: Tørk Haxthausen Scenografi: Bettina Sneum Musik: James Price

10:10  

Opråb fra 80'erne - Kanal 2 (6:8)
Opråb fra 80'erne - Kanal 2 (6:8) I 1984 brydes Danmarks Radios monopol i det storkøbenhavnske område af lokalstationen Kanal 2. Klaus Riskær og Baron Otto Reedtz-Thott er mændene bag og der er anarki, pop, fest og farver over kanalen. Sammen med en masse unge brænder de for at lave fjernsyn som Danmark aldrig har set før. Dette er historien om Kanal 2 fortalt af dem der var med. Tilrettelæggelse af Nille Westh

11:00  

Opråb fra 80'erne - Press (7:8)
Opråb fra 80'erne - Press (7:8) De som råbte op i 1980'erne brugte al deres energi på at gøre en forskel - På månedsbladet Press er målet at lave så fantastisk og læseværdig journalistik, at der ikke findes noget lignende i 80´ernes Danmark. Midlet er arbejdsdage, nærmest uden ende og utallige gennemskrivninger af hinandens artikler. Efter kun to et halvt år på gaden, får Press Cavlingprisen, men folkene der laver bladet er så udmattede, at de vælger at give bladet videre til en ny generation. Tilrettelagt af Kerstin Freiesleben

11:50  

Den sorte skole: Reformationen
Den sorte skole: Reformationen Den Sorte Skole tager danskerne tilbage på skolebænken og opfrisker de vigtigste begivenheder i Danmarkshistorien, fra Kristendommens indførelse til Genforeningen. I dagens lektion får vi historien om hvordan danskerne blev protestanter.

TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Kan strandtudsen snige sig væk fra mågerne?
Vilde vidunderlige dyr: Kan strandtudsen snige sig væk fra mågerne? En han-strandtudse sniger sig forbi en flok sultne måger, nærmest som en slags hemmelig agent. For hvis han bliver opdaget, bliver han spist. Men slipper strandtudsen forbi mågerne, så kan han komme ned til vandhullet og måske finde en hun-strandtudse, som han kan få små haletudser med.

09:20  

Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort
Vilde vidunderlige dyr: Myren spiser bladluse-lort Den sorte havemyre er nærmest en slags landmand. For ligesom landmanden passer køer, så passer myren sine bladlus. Myren spiser nemlig bladlusenes lort, som smager sødt og kaldes honningdug. Men der er mange mariehøner i haven, som vil spise bladlusene. Så myren må jage dem væk, hvis den skal få fred til at passe sine bladlus.

09:25  

Sød, nuttet og i fare - Den ensomme påfugl (7)
Sød, nuttet og i fare - Den ensomme påfugl (7) I et sommerhuskvarter går en påfuglehun rundt og irriterer beboerne. Asbjørn og David er bange for at påfuglen vil blive skræmt væk, og de synes det er synd at den er alene og ensom. Så de forsøger at finde fuglens ejer. Men ingen henvender sig, så måske er der ingen ejer. Drengene vil gerne hjælpe fuglen, så de prøver at finde et nyt hjem til den - måske et sted, hvor hun kan få en mage.

09:35  

MikroMakkerne | Tangnålen
MikroMakkerne | Tangnålen

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

09:47  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Giganotosaurus havde små savtænder på hver tand. Nogle tænder var på størrelse med en banan. Og Giganotosaurus hjerne havde faktisk form som en banan.

09:50  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:06  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Mission Valhalla (11)
Mission Valhalla (11) Sifs gyldne hår er blevet klippet af - Igen! Sif - Thors kone - er ulykkelig, for det er ikke første gang, hun har fået klippet håret af. Det er ikke så godt, for sidste gang holdt det hårdt med at finde en holdbar løsning på problemet. Sammen med den modige, jordiske heltinde Carmen drager Thor ud for at skaffe håret tilbage, inden Sif brænder helt af. For Valhalla!

10:30  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden
Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden Sebastian er taget til øen Zanzibar. Her vil han prøve at finde en abe, som kun findes på denne ø. Den fire-fingrede Colobusabe. Han vil også se om han kan finde et af de dyr, der kan blive blandt de ældste i verden - den helt utroligt store Aldabra-skildpadde.

10:45  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe at kamelen har to øjenlåg på hvert øje? Ta´ med Lille Nørd ud at ride på kameler, og se om det lykkes Anders og Katrine at finde ud af, hvad kamelen gemmer i sine pukler.

11:15  

Onkel Rejes Sørøvershow (1)
Onkel Rejes Sørøvershow (1) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Luis, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens dykkermaske, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Luis og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med bogstaver - U
Skæg med bogstaver - U Afsnit U I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant U, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i et ur i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med U.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Søren Vesters Have - Gravefri køkkenhave
Søren Vesters Have - Gravefri køkkenhave Søren vil gerne udfordre den traditionelle måde at lave køkkenhave - det skal være slut med at grave. Og så skal der bygges højbede af mursten, laves forsøg med kartofler og gives tips og tricks til tomatplanter.

12:15  

Søren Vesters Have - Bål
Søren Vesters Have - Bål Glem alt om brændte snobrød og klistrede skumfiduser, for når Søren Vester kaster sig ud i bålmadens verden, indebærer det alt hvad der er værd at vide fra en kogebogsforfatter med speciale i bålmad og hjælp fra smeden Manse, som kan forvandle papmodeller af et udekøkken til solidt jern. Imens går naturen sin gang i præstegårdshaven.

14:00  

Hammerslag 2015 (11)
Hammerslag 2015 (11) Hammerslag starter programmet ved Sjællands østkyst på øen Amager. Her skal der gættes pris på et helårs kolonihavehus i en af de mange haveforeninger i København. Vi forlader øen og tager til Sydhavnen, hvor aftenens anden bolig ligger - en lejlighed i den nye bydel, Sluseholmen. Vi slutter programmet på Frederiksberg i et hus, som har det hele; fred og ro, byliv og masser af plads. Og hvad mon alt det koster? Vært: Christian Degn Sendt første gang 25.08.15

14:30  

Hammerslag 2015 (12)
Hammerslag 2015 (12) Hammerslag starter aftenen i den københavnske vestegn, Glostrup, hvor mæglerne skal gætte prisen på et rækkehus i et børnevenligt område. Derefter tager vi turen nordpå til Søborg. Vi skal se på et hus, der er lidt som at træde ind i en tidslomme. Og hvad mon det betyder for mæglernes gæt? Aftenens sidste bolig ligger i Rødovre. Her skal prisen på et gennemrenoveret hus, der byder på overraskelser, gættes. Vært: Christian Degn Sendt første gang 01.09.15

14:45  

Kender Du Typen? 2021 - Med rævehaler og kælerejer
Kender Du Typen? 2021 - Med rævehaler og kælerejer Hvem er det, der pynter sine gardiner med rævehaler, holder rejer i et akvarium og hellere vil gå nøgen end gå med uægte pels? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en topstylet lejlighed i centrum af København, hvor næsten alle møbler er hjemmefabrikerede. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Det her er himlen
Det her er himlen Svensk dokumentar fra 2020. (Det här är himlen) Kunsteren Nathalie Djurberg og musikeren Hans Berg har længe forbløffet verden med deres hypnotiske, leranimerede film. De er superstjerner på den internationale kunsthimmel og har endda dannet par privat i 15 år. I hjemlandet Sverige er de bedst kendt for deres store, hyldede retrospektive udstilling på Moderna museet i Stockholm i 2018. Men i starten af dokumentaren her er de netop blevet separeret. Samtidig skal de i gang med arbejdet på en ny stor serie af værker til et af verdens vigtigste i gallerier i New York.

13:00  

Canada - en anden udgave af USA
Canada - en anden udgave af USA Amerikansk dokumentarserie fra 2018. (United Shades of America) Mange amerikanere betragter Canada som en mindre og bedre udgave af USA. Den amerikanske komiker, W. Kamau Bell rejser nordpå for at tjekke, om det er sandt. Han finder amerikanere, der gjorde alvor af truslen om at flytte til Canada, da det ikke gik som de ønskede i USA. Og dem, der flyttede dertil på grund af gratis sundhedsvæsen. Men han opdager også, at Canada måske bare er bedre til at skjule sine fejl og mangler, end man er lidt længere sydpå.

13:40  

Bruxelles kalder (1:7)
Bruxelles kalder (1:7) Svensk dokumentarserie fra 2020. (Brussel calling) Gennem et år følger vi fire svenske EU-parlamentarikere bag kulisserne i magten korridorer i EU. Et år, som bliver meget dramatisk med Brexit, klimanødsituation og corona. Efter en intens valgkamp tager de svenske EU-parlamentarikere plads i Bruxelles. Alice Bah Kuhnke (MP) og Sara Skyttedal (KD) er nybegyndere på jobbet, Fredrick Federley (C) og Jytte Guteland (S )gamle i gårde. En ny kamp begynder øjeblikkeligt. Nu gælder det om at kæmpe for at få gode positioner, og det politiske spil i EU er kompliceret.

14:10  

Stillehavets tropiske eventyr (1:6)
Stillehavets tropiske eventyr (1:6) Naturserie fra BBC fra 2009. (South Pacific) Sig navnet Stillehavet, og billeder af små idylliske øer omgivet af hvide sandstrande og evigt blåt hav toner frem. Stillehavet består nemlig af 99 procent vand og kun 1 procent land fordelt på 20.000 øer, der er de mest afsides i verden. Isolationen har betydet udviklingen af de mest sære og overraskende væsner fra kæmpekrabber, der kan åbne kokosnødder til kødspisende kålorme. Livet på øerne er heller ikke den rene idyl. Vejret kan på et øjeblik skifte fra stilhed til storm med bølger så store som højhuse, og beboerne må være selvforsynende med alle fornødenheder, også fornøjelser. For eksempel fejrer mændene på den lille bitte ø Anuta høsten ved at kaste sig ud i forløberen for det populære elastikspring. Men på Anuta skal mændenes hoveder helst berøre jorden i faldet!

TVR

12:00  

Vilde venner (4)
Vilde venner (4) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigrid og Fransiska, der har vagten i klubhuset. Der skal gøres rent i egernburet, laves hus til et par hjemløse kaniner og så skal de ud og redde en ræveunge.

12:20  

Byttebiksen (4)
Byttebiksen (4) Rosa kommer ved et uheld til at tage en ring på fingeren, som er alt for lille. Så den sidder fast. Men hun får andet at tænke på, når hun får besøg af Ameen, som er den stærkeste dreng i børnehaven, og når hun selv skal hjem til Freja, som elsker at klæde sig ud i sin mors tøj. Lotte skal have Georg i bad og får hjælp af Anna, der elsker discodans.

12:40  

Ramajetterne II (9)
Ramajetterne II (9) Så er der igen ballade i Ramasjang Lufthavn. Alle drengene glemmer helt at arbejde, da smukke Rosa vender hjem fra Australien og tryllebinder dem med gode historier, kage og feriebilleder. Sus må helt alene sørge for, at alt ikke ender i kaos.

12:55  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

13:02  

John Dillermand (6)
John Dillermand (6) John lover Oldemor, at han vil ordne haven, men dilleren får ham i problemer. Den får fældet æbletræet nedover deres stakkels nabo. Heldigvis får John reddet både æbler og nabo, men det er vist meget godt at Oldemor ikke ved hvordan.

13:05  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! De glade drenge fra Team Hippie giver Bonderøvene kamp til stregen i den første semifinale. Det kommer til at gå vildt for sig, når de to hold skal køre om kap på Striben, undgå at glide når Specialbanen byder på et underlag af spejlblankt is, og gi' den max gas på Ramasjang Ringen. Dagens vindere får den første plads i finalen i årets Ramasjang Rally.

13:30  

Heino fikser alt - Trækbasunen (17)
Heino fikser alt - Trækbasunen (17) Esther har ringet til Heino, fordi hun skal spille koncert lige om lidt men kke har øvet sig. Det skulle være en let sag for Heino, der selv mener, at han kan spille alle instrumenter.

13:45  

Oda Omvendt (7)
Oda Omvendt (7) Samira elsker at lave sjov og spille teater. Det bryder Balder sig ikke om, og han indfører derfor forbud mod at grine på Sort Stue. Imens tester Oda Omvendt sin omvendt-zapper, og det lader til, at den virker igen. Hvordan går det, når hun zapper Samiras forældre? Vil Samira nogensinde få lov til at spille teater og lave sjov igen?

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9) DiktaThor har udviklet den ondeste plan hidtil: En maskine, der afspiller en rigtig ørehænger, som gør, at ingen kan koncentrere sig. Kun Senior, som er for gammel til at høre særlig meget, kan klare sig igennem sangen. Men hvordan får man Senior til at hjælpe, når han misforstår alting?

14:01  

Superhelten Sprinter Galore (10)
Superhelten Sprinter Galore (10) Sprinter har fået en gave fra en beundrer. Gaven er en statue, men den er så grim, at han er sikker på, det snarere er en hadegave - måske fra en superskurk! Han går derfor i gang med at lave lige så deforme statuer af dem som hævn. Det kan skurkenes egoer slet ikke klare...

14:05  

Sofus (2)
Sofus (2) Sofus lander hos Nirbika, der bor i Nepal. Der er varmt og dyrene går frit rundt inde i byen. Nirbika skal lære at sy på en rigtig symaskine for første gang, og hun bliver stolt, da det lykkes. Sofus laver 'Sofussjov' med NIrbika og dagen slutter med stærk ris-mad og en gave fra Nirbika til Sofus.

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (2)
Onkel Rejes sørøvershow II (2) Dr. John har kidnappet Villes lillebror Sejr for at koge ham om til en luksus-creme. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en deodorantkanon, en båd med verdens største påhængsmotor og et heftigt barslagsmål. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den sure mand Granberg vil gerne være med i en hemmelig klub for sure mænd, så han prøver at imponere dem. Han tager på minigolfbanen for at forvandle børn til voksne, men Motor Mille og Børnebanden lægger en plan med tyggegummi, snor og golfbolde.

14:50  

Sprinter Galore III - Søskendekærlighed (7)
Sprinter Galore III - Søskendekærlighed (7) Magnus gider ikke have en lillesøster alligevel og er sur, da han sendes på tur med hende i barnevognen. Han møder Viola og bliver så optaget af at lege, at han glemmer alt om lillesøster, og da han igen kommer i tanker om hende og vil kigge til hende, er lillesøster forsvundet. Pludselig drejer alt i Magnus' verden om, at få lillesøster tilbage - og så er det jo godt, man har en superhelt ved hånden.

DR1

15:15  

Kender Du Typen? 2021 - Med madplan og Ridderkors
Kender Du Typen? 2021 - Med madplan og Ridderkors Hvem er det, der bor i en herskabelig lejlighed med eget springvand i gården? Og som lever fint med at have løse ledninger strittende ud fra væggen? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, der er Ridder af Dannebrogordenen. Vært: Mads Steffensen

15:15  

Kender Du Typen? 2021 - Med nypudsede sko og lakridspiber
Kender Du Typen? 2021 - Med nypudsede sko og lakridspiber Hvem er det, der aldrig falder i søvn foran fjernsynet og som elsker lakridspiber? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en herskabslejlighed på Frederiksberg, der rummer et utal af nypudsede sko og masser af bøger. Vært: Mads Steffensen

15:45  

Lewis: Gamle, ulykkelige, fjerne ting
Lewis: Gamle, ulykkelige, fjerne ting Engelsk krimi fra 2011. (Lewis: Old, Unhappy, Far Off Things) Et universitetskollegium, der kun optager kvinder, holder fest for gamle studerende. Festlighederne får imidlertid en brat ende, da en af kvinderne findes myrdet. Ti år tidligere blev en blot 15-årig pige udsat for et brutalt overfald på det samme universitetskollegium. Lewis er overbevist om, at der er en sammenhæng mellem de to forbrydelser. Men hvilken? Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Nicholas Renton.

17:15  

Jordemoderen VI (2)
Jordemoderen VI (2) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

17:15  

Jordemoderen VI (1)
Jordemoderen VI (1) Engelsk dramaserie fra 2017. (Call the Midwife) Londons East End i starten af 1960'erne. Med tilknytning til et nonnekloster hjælper en gruppe jordemødre, sygeplejersker og nonner den fattige bydels gravide kvinder.

DR2

15:00  

Stillehavets tropiske eventyr (2:6)
Stillehavets tropiske eventyr (2:6) Naturserie fra BBC fra 2009. (South Pacific) Vittighedstegningen med en enlig mand og en palme på en øde ø, kan man godt glemme alt om. I hele Stillehavet findes der ikke sådan noget som en øde ø. Ligegyldigt hvor isoleret en ø ligger, er det lykkedes dyr og mennesker at finde vej til den fra New Guinea til Fiji og Hawaii. Dyr som saltvandskrokodiller, kæmpe ål, leguaner og mærkværdige frøer er ofte strandet på øerne på spidsen af naturkatastrofer som cykloner eller tsunamier og langt fra alle har overlevet strabadserne. Man har fx regnet ud, at kun én ny art hver 60.000 år klarede sig til Hawaii. De første mennesker i Stillehavet var polyneserne, og deres rejse har ikke været mindre dramatisk og har krævet en evne til at navigere, der ikke er set hverken før eller siden.

15:50  

Arkitektens hjem - Sverige II (3:6)
Arkitektens hjem - Sverige II (3:6) Svensk arkitekturprogram fra 2020. (Hemma hos arkitekten) Maria Axelsson er en arkitekt, som bygger boliger med topbeliggenhed. Højt oppe, oven på eksisterende hustage i byen, skaber hun lejligheder under himlen. På Södermalm i Stockholm har hun bygget nye etageboliger oven på et stort hus fra 60'erne. Her bor hun og familien med vidunderlig udsigt til tre verdenshjørner. Oven på lejlighederne er der nyplantede sommerenge. Alle i huset har adgang til taget med sauna, spisebord og siddepladser blandt humlebier. Insekterne trives lige så godt som de menneskelige beboere.

16:20  

Arkitektens hjem - Sverige II (4:6)
Arkitektens hjem - Sverige II (4:6) Svensk arkitekturprogram fra 2020. (Hemma hos arkitekten) Når man kommer til Juniper House, kan man stå få meter fra huset uden at opdage det. Arkitekten Hans Murmans hus er indhyllet i et lærred med billeder af stolte hundredårgamle enebærbuske. Det ligger på en hede på Gotland i en lund af enebærbuske og er camoufleret som en hytte bag lærredet. Når den store glasdør står åben, får man følelsen af, at køkkenet glider direkte ud i naturen. Hans Murman er en erfaren, naturelskende arkitekt, og han er også noget af en ekspert i at bygge huse i følsomme bjergmiljøer.

16:50  

Ekstreme togrejser IV (1:4)
Ekstreme togrejser IV (1:4) Britisk rejseserie fra 2017. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. Det gælder Marokko, hvor jernbanen en gang gik fra Marrakesh i vest og fortsatte mod øst, krydsede Sahara, og endte i Timbuktu i Mali.

17:35  

Ekstreme togrejser IV (2:4)
Ekstreme togrejser IV (2:4) Britisk rejseserie fra 2017. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. Denne gang rejser Chris fra Narva i Estland til hovedstaden Tallinn og videre gennem Letland og Litauen til grænsen til Rusland.

TVR

15:05  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:20  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:00  

Simon III
Simon III

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Paddington
Paddington

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Rocky redder sig selv + Vovserne og mysteriet om den førerløse sneplov

17:00  

Dyrs våben: Næsehorn
Dyrs våben: Næsehorn På jorden er der fodspor fra et stort dyr, og ved siden af er der dryppet blod. Blodet kommer fra den panserklædte kampvogn - næsehornet, der ellers kan gennembore en bil med sit våben men nu er såret.

17:09  

Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken?
Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken? En havtaske gemmer sig helt nede på bunden af havet. Den gemmer sig virkelig godt, for at kunne overraske de fisk, som den er på jagt efter. Spørgsmålet er, om du kan finde havtasken?

17:10  

Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt
Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt En hugorm kryber gennem græsset. Den er på jagt efter noget at spise. Måske kan den finde en mus eller et markfirben? Men oppe i luften er en tårnfalk også på jagt, og den vil gerne hugge hugormens frokost.

17:15  

Hemmelige dyr: Der er noget der øffer (7)
Hemmelige dyr: Der er noget der øffer (7) Tristan på 7 år har hørt noget mystisk; der er noget der går og øffer og grynter om aftenen i hans bedsteforældres have. Derfor har han bedt Isabel om at komme til Slagelse for at finde ud af, om det mon virkelig kan være en gris.

17:30  

Sebastian på dybt vand (7)
Sebastian på dybt vand (7) Sebastian har fået sit livs chance, når han sammen med et team af dyrepassere fra Danmarks Akvarium skal flytte farlige og eksotiske dyr til Danmarks Nye Akvarium, Den Blå Planet. I dag skal de flytte de store arapaimaer som let kan vælte en mand omkuld.

17:50  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

DR1

18:00  

Skattejægerne
Skattejægerne Sussie Vig får en opgave på Det Kongelige Teater, som kombinerer hendes kærlighed til julen med jobbet som rekvisitør på bedste vis. Nu går jagten på julekugler, røde nissemænd og guld-glas. Jesper Bo Hansen har en plan om at få solgt en masse møbler og nips på en basar i Helsingør. I Randers vil Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen meget gerne lokke flere mænd ind i deres butik med retromøbler og vintage-fund. Og det kræver, at de finder det helt rette lokkemiddel.

18:00  

Skattejægerne
Skattejægerne I København vil Søren Falk samle inspiration og lede efter skøre skatte hos andre marskandisere - tæt på sin egen butik. Katrine Martensen-Larsen får en opgave på et hemmeligt lager for en helt unik og historisk samling af Holmegaards glas produceret gennem tiderne. I Odense vokser Jesper Damgaard-Lauritsens begejstring, efterhånden som han får åbnet skufferne til en møntsamling.

18:00  

Skattejægerne
Skattejægerne Lasse Petersen er en meget begejstret gæst i et hjem fyldt med fine malerier. Og hvis prisen er rigtig, så håber han at blive den nye ejer af et maleri af Færøernes berømte maler Mikines. Midt i bunker af bøger sidder antikvar Kenny Jess Brandt og leder efter sjældne udgivelser og spændende førsteudgaver. Men der er lidt langt imellem perlerne. Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen har forladt fastlandet for at lede efter marskandiser-skatte på Læsø.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Kender Du Typen? - Med mumiekat på Møn
Kender Du Typen? - Med mumiekat på Møn Hvem er det, der chanter, drikker hjemmelavet slåensnaps og har gemt to mumificerede dyr, hun fandt under en renovering? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en gammel gård på Møn. Vært: Anna Lin

20:30  

Mormor på mandejagt II (1:6)
Mormor på mandejagt II (1:6) Efter 42 års ægteskab er 70-årige Karen blevet single, så nu er hun opsat på at finde sig en ny mand. Derfor skal hun afsted på sit livs første blind date. 73-årige Judith har brændt sig på kærligheden flere gange, men pludselig tikker der en besked ind, der giver sommerfugle i maven. Og Anna på 73 får hjælp af sin datter til at oprette en datingprofil - for skal drømmemanden findes, så skal det være nu!

DR2

18:20  

Gåden om katastrofen, der udslettede Egypten
Gåden om katastrofen, der udslettede Egypten Britisk dokumentar fra 2019. (Treasures Decoded) I flere tusind år har historikere givet Kleopatra skylden for det gamle Egyptens sammenbrud. Men takket være iskerner fra Grønland, de gamle egypteres omhyggelige målinger og moderne detektivarbejde er det endelig muligt at skrive historien om - og afsløre, hvilken katastrofe det var, som udslettede Egypten.

19:05  

Hitlers brutale inderkreds - jødehad (4:10)
Hitlers brutale inderkreds - jødehad (4:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Hitler's Circle of Evil) Efter den nazistiske magtovertagelse i 1933 er der en magtkamp mellem den store krigshelt, Hermann Göring, og Hitlers spindoktor, jødehaderen Josef Goebbels. Goebbels står stærkt i partiet, da han styrer den stadig hårdere antijødiske politik. Göring ser denne magtbase som en trussel mod sig selv og planlægger at eliminere rivalen. I et forsøg på at hævde sig, udløser Goebbels i 1938 Krystalnatten, et voldeligt opgør med jødernen, der i et forfærdeligt glimt viser den brutalitet, der skal komme.

20:00  

Pornokongens fald (1:2)
Pornokongens fald (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Porn King: The Rise & Fall of Ron Jeremy) Ron Jeremy var en amerikansk pornostjerne, der blev et ikon. Han mødte Hollywood-stjerner og medvirkede i mere end 2.500 film. Men i juni 2020 blev han arresteret i Los Angeles og anklaget for over 30 voldtægter og seksuelle overgreb. Eksklusive interviews og arkivoptagelser fortæller historien om hans karriere, om anklagerne, og om hvordan #MeToo har påvirket selv pornoindustrien - en verden de færreste kender til.

20:45  

Pornokongens fald (2:2)
Pornokongens fald (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Porn King: The Rise & Fall of Ron Jeremy) Efter 40 år som pornoskuespiller formår Ron Jeremy at blive mainstream og en realitystjerne. Men anklagerne om krænkelserne fortsætter. Politiet går endelig i gang med at undersøge anklagerne.

TVR

18:01  

F for Får VI
F for Får VI

18:10  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:35  

Smølferne
Smølferne

18:46  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) Det er juleaften og John skal bare lige købe et juletræ. Men på vejen møder han selveste julemanden, og pludselig skal John redde både julemanden, gaverne og ikke mindst sin egen juleaften.

18:50  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

19:15  

100% Ulv
100% Ulv

19:40  

Wild Kratts
Wild Kratts

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Horisont: De italienske patrioter
Horisont: De italienske patrioter På baren Harley-Davidson Lovers Club en time syd for Rom vil bikerne have 'Italy First'. Og sammen med resten af landet tager de nu et skarpt sving mod højre for at genrejse Italien med traditionelle værdier, færre fremmede og masser af hestekræfter.

21:50  

Mordene i Brokenwood III (4:4)
Mordene i Brokenwood III (4:4) Newzealandsk krimiserie fra 2016. (The Brokenwood Mysteries) December står for døren, men snart går der skår i julestemningen. Nogen har nemlig myrdet Julemanden - eller snarere byens borgmester iklædt julemandskostume. Der skal snart være lokalvalg, så Mike Shepherd vender søgelyset mod borgmesterens politiske rivaler.

23:20  

Alene i vildmarken (6:7)
Alene i vildmarken (6:7) Røg i hytten kræver flere ombygninger og mange kræfter hos kæresteparret Ann og Bjørn. Emil og Nicklas bliver presset på fysikken og tyer til et fælles motto som løfter moralen. Imens sender universet beskeder til det spirituelle ægtepar Martha og Camilla, og de får lagt sidste hånd på deres husalter med en ganske særlig svamp.

DR2

21:35  

Kulturelt: Fri Sex til de udviklingshæmmede
Kulturelt: Fri Sex til de udviklingshæmmede Kan et par gamle lagner og en Nettopose bruges som entrébetaling, når man skal på museum? Ja, hvis du skal på Randers Kunstmuseum og se Kenneth Rasmussens gigantiske strikværker af plastikposer. Kenneth er måske ikke van Gogh anno 2022, og dog - for han er en outsider i samfundet såvel som i kunstverdenen, hvor hans værker (f.eks. med titlen "Fri sex til de udviklingshæmmede") og hans behov for konstant produktivitet, stiller spørgsmål ved vores fascination af "gal kunst" og ægte gale kunstnere. Turen går også forbi Sct. Hans Hospital, hvor Karoline Ebbesen var indlagt i mere end 50 år og skabte vilde, forunderlige værker i broderi og applikation.

22:30  

Dansk teater 300 år (2:10)
Dansk teater 300 år (2:10) Siden 1748 har der været spillet teater på Kongens Nytorv, i hjertet af København. Komediehuset på Kongens Nytorv er det første kongelige teater i Danmark med offentlig adgang Her kan man i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet blandt andet opleve stykker af oplysningsmanden Knud Lyne Rahbek og romantikeren Adam Oehlenschläger. De to repræsenterer vidt forskellige teatertraditioner, men mødes omkring Kamma Rahbeks tebord i Bakkehuset.

22:30  

Dansk teater 300 år (4:10)
Dansk teater 300 år (4:10) Forlystelsessygen raser og i 1843, samme år som Kierkegaards Enten-Eller udkommer, åbner det ultimative forlystelsessted - Tivoli. Grundlagt af guldalderens forlystelseskonge nummer 1 Georg Carstensen. Han skaber forlystelsesstedet Casino, hvor man blandt andet kan opleve Danmarks første revy. Det kongelige teater får konkurrence fra en række nye teatre, f.eks. Folketeateret i København og i Odense. Komedier og lystspil afløser hinanden i et rask tempo. Og så åbner Dagmarteateret i 1883. Et lysende eksempel på tidens økonomiske opsving.

22:40  

Spioner i krigstjeneste (2:4)
Spioner i krigstjeneste (2:4) Tysk dokumentarserie fra 2019. (Spies of War) I 1943 erobrer de allierede Sicilien. To måneder forinden er liget af en britisk officer skyllet i land i Spanien med fortrolige dokumenter, der afslører, at de allierede planlægger en invasion af Grækenland. Tyskerne tror dokumenterne er ægte og flytter deres styrker fra Sicilien til Grækenland. Her dykker vi ned i historien om en af de største vildledningsoperationer under 2. Verdenskrig.

23:30  

Skønhedsprodukternes grimme ansigt (1:3)
Skønhedsprodukternes grimme ansigt (1:3) Britisk dokumentarserie fra 2020. (Beauty Laid Bare) Fire unge britiske influencere udforsker skønhedsindustrien under den farvestrålende overflade. Tag med, når de møder nogle af dens største stjerner, leverandører og kritikere - og afslører milliard-industriens grimme fjæs.

TVR
DR1

00:20  

Shetland III (3:3)
Shetland III (3:3) Britisk krimiserie fra 2018. Jimmy Perez må genevaluere sin efterforskning efter angrebet på vidnet Jo, som måske ved noget om Sallys mord. Samtidigt ankommer et undersøgelseshold fra London til Shetland med fokus rettet mod Thomas Malone. Jo tættere Perez kommer på sandheden, jo mere truer hans professionelle og private liv med at kollidere.

02:15  

Taggart: Spillefuglen
Taggart: Spillefuglen Skotsk krimi fra 2008. (Taggart: I.O.U.) Bankmanden Craig Williams bliver stukket ihjel, netop som han har vundet den store gevinst på greyhound-banen. Craig var kendt som noget af en spillefugl og skyldte penge til højre og venstre. Var det hans spillegæld, der kostede ham livet? Matt Burkes team går på jagt efter svaret. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Mike Alexander.

03:00  

Nak & Æd - en sortbjørn i Canada (6:10)
Nak & Æd - en sortbjørn i Canada (6:10) Sæson 7 (2016). Canada er verdens næststørste land, og her er den storslåede natur nærmest uendelig. Jørgen og Nikolaj forvandler sig til pelsjægere, og går dybt ind i de canadiske skove med riffel og kogegrej. De har slået lejr i et farligt område, der er hjemsted for mange af Canadas fantastiske dyr. Kammeratskabet kommer på noget af en prøve, når de sammen skal forsøge at nedlægge en stor sortbjørn. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

03:00  

Nak & Æd - en kænguru i Australien (5:10)
Nak & Æd - en kænguru i Australien (5:10) Sæson 7 (2016). De to kammerater, Nikolaj og Jørgen, er ikke færdige med at nakke i Australien. Denne gang går jagten ind på en wallaby. Det hoppende dyr er i overtal i bushen, men de kan være svære at komme tæt på, så Nikolaj og Jørgen skal præstere deres ypperste, hvis de vil have wallaby på menuen. Alternativet er at spise et meget giftigt dyr, som ingen af de to venner har lyst til at spise. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

03:45  

Kender Du Typen? 2020 - Med champagne og solbriller
Kender Du Typen? 2020 - Med champagne og solbriller Hvem fejrer nytår med faste traditioner - same procedure as every year? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? varmer op til nytårsaften i Indre By i København med stærke sjusser og solbriller i fancy farver. Vært: Mads Steffensen

DR2

00:15  

Kultkunstneren Jean-Michel Basquiat
Kultkunstneren Jean-Michel Basquiat Britisk dokumentar fra 2017. (Basquiat: Rage to Riches) Jean-Michel Basquiat er en af det 20. århundredes mest succesrige amerikanske kunstnere. Kendt for at date Madonna og samarbejde med Andy Warhol - men mest af alt for sine banebrydende og provokerende værker. Han levede stærkt og døde ung, kun 27 år gammel af en overdosis. Her dykker vi ned i hans korte og intense karriere - fra tiden som ukendt graffitimaler til han vendte op og ned på kunstscenen i 1980'ernes New York.

01:10  

På mission i underverdenen (6:6) - Colombias nye narkobaroner
På mission i underverdenen (6:6) - Colombias nye narkobaroner Spansk dokumentar fra 2018. (Clandestino: Up Close and Personal) Narkotikahandlen i Colombia blomstrer og har sat ny rekord, efter nye narkobaroner har taget kontrol over produktionen. Krigskorrespondenten David Beriain følger med landets væbnede styrker, når de går til kamp mod narkokartellerne og får unik adgang til verdens største industrielle kokainlaboratorium.

TVR

01:40  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, EJBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0927085128